Laura Bingham pictured from behind, facing dense jungle, as she films a vlog with a Canon PowerShot G7 X Mark II.

Kelionių vaizdo tinklaraščiai

Kaip papasakoti apie savo keliones vaizdo tinklaraštyje: susipažinkite su moterimi, kuri įveikė Amazonę su fotoaparatu

2018 m. britų tyrinėtoja Laura Bingham vadovavo pirmajai pasaulyje ekspedicijai į Esekvibo upės ištakas Gajanoje. Prie jos prisijungė nuotykių ieškotojos Ness Knight ir Pip Stewart, kurios vėliau kajakais nukeliavo upe iki pat Atlanto vandenyno. Neseniai kūdikio susilaukusi Laura norėjo padaryti kažką ypatingo, kad neprarastų savo sunkiai užsitarnauto nuotykių ieškotojos statuso. Per šį 72 dienų iššūkį jai teko kovoti su sraunia tėkme, kriokliais ir nuodingomis gyvatėmis, o visą savo nuotykį ji fiksavo fotoaparatu „Canon PowerShot G7 X Mark II“.*

Esekvibo upė – didžiausia Gajanoje ir trečioji pagal ilgį upė visoje Pietų Amerikoje. Nuo ištakų iki žiočių per tankią atogrąžų girią ir atviras lygumas ji teka daugiau kaip 1 000 kilometrų. Tai gyvybiškai svarbi arterija Laurai ir jos komandai padėjusiai čiabuvių tautai Vai Vai, taip pat įvairiems laukiniams gyvūnams, įskaitant paslaptingą retai pastebimą jaguarą. 72 dienas ši upė palaikė ir Laurą: jos pakrantėse ji miegojo hamake šalia trimetrinių plėšriųjų kaimanų ir maitinosi joje sugautomis žuvimis.

Nors didžiausias dėmesys teko fiziniams ir emociniams iššūkiams bandant įveikti kelionę, Laura ir jos komanda buvo pasiryžę papasakoti žmogiškosios ištvermės ir tvaraus, natūralaus keliavimo istoriją. Tam tikrais kelionės etapais jas lydėjo fotografas ir operatorius, bet labiau asmeniškas akimirkas teko fiksuoti pačioms, naudojant „Canon PowerShot G7 X Mark II“.**

Čia sužinosite, ką reiškia kurti nuotykių vaizdo tinklaraštį, kai esi išsekęs iš nuovargio, kokia įranga atlaikys tokius išbandymus ir kodėl svarbu skirti laiko savo istorijai papasakoti.

A group photograph by Jon Williams of the expedition members in the Guyana jungle.

Kas jus įkvėpė įveikti Esekvibą?

„Kai mudu su vyru“ – bendražygiu keliautoju ir televizijos laidų vedėju Edu Staffordu – „susilaukėme sūnaus, bijojau netekti savo tapatumo. Bijojau, kad pasinėrus į motinystės rūpesčius visi mano nuotykiai bus pamiršti ir liks praeityje. Kai pasikalbėjau apie tai su Edu, jis lyg niekur nieko pasakė: „Dar niekas nepasakojo apie Esekvibą, o ji nuostabi – tarsi Disney‘aus pasakų džiunglės.“ Vos tik išgirdau žodžius „Disney“ ir „dar niekas“, pasakiau, „Ačiū už idėją, dabar ji mano!“. Kvatodama iš džiaugsmo pabėgau ir nulėkiau tiesiai į biurą ieškoti informacijos.

Laura photographs her husband Ed Stafford playing with their son on a beach.

Kokią istoriją norėjote papasakoti?

„Ness, Pip ir mane keliauti motyvuoja panašūs dalykai – mums išties patinka natūralaus keliavimo patirtis. Stengėmės pabrėžti tvaraus, alternatyvaus keliavimo būdą ir kartu mesti sau fizinį iššūkį. „Taip pat norėjome pabrėžti žmogaus poveikį aplinkai. Upė prasideda neliestoje atogrąžų girioje, bet keliaudami jos vaga matėme žmonių pėdsakus, kuriuos paliko kasyba ir miškų kirtimai. Tokiose vietose tyras vanduo virsta dvokiančia buza – jį teršia žmonių išmatos ir šiukšlės, o mūsų kūnus padengė bėrimai ir pūliniai. Mums buvo svarbu kuo tiksliau visa tai užfiksuoti ir parodyti“.

Susiję straipsniai
How to become a vlogger

VAIZDO TINKLARAŠČIAI

Kaip tapti vaizdo tinklaraštininku

Pradėkite ir kurkite kokybiškus vaizdo tinklaraščius pasinaudodami mūsų tinklaraščių kūrimo patarimais pradedantiesiems.

Vlogger Matt Adlard sat at a kitchen table filming a video on the EOS M50 Mark II.

VAIZDO TINKLARAŠČIAI

Vaizdo tinklaraščiams tinkamiausi „Canon“ fotoaparatai

Su šiais puikiais, specialiai tinklaraštininkams skirtais „Canon“ fotoaparatais galėsite filmuoti ryškius įrašus, stebinti vaizdo kokybe ir mėgautis daugybe funkcijų.

The best compact for content

KOMPAKTINIAI FOTOAPARATAI

Geriausias kompaktinis fotoaparatas turiniui kurti

Sužinokite, kaip „PowerShot G7 X Mark III“ gali padėti jums sužadinti savo kūrybiškumą kasdienybėje.

Laura and Ness Knight use a Canon PowerShot G7 X Mark II to film themselves in front of a tent in the jungle, inside which Pip Stewart is sitting.

Kaip planavote tai papasakoti?

„Kartu sudėjus socialiniuose tinkluose turime 150 000 ar 160 000 sekėjų, todėl žinojome, kad turime pakankamai didelę auditoriją, kurios reakcija bus palanki, tačiau taip pat norėjome asmeniškai parodyti nesuvaidintas emociją tiesiai į kamerą, todėl naudojome „Canon PowerShot G7 X Mark II“, teigė Laura, kurios įrašai „Instagram“ skelbiami per paskyrą @laurabingham93.

„Kiekvienai iš mūsų reikėjo mažo fotoaparato, kad galėtume patyliukais niekam nežiūrint įrašyti, kaip jaučiamės. Taip pavyko nuoširdžiau perteikti patirtį, nei kalbant su filmavimo komanda. Fotoaparatus laikėme kišenėse arba kasdieniuose krepšiuose, kur jie buvo lengvai pasiekiami, kad galėtume pasinaudoti kiekviena filmavimo galimybe.“

Kokie didžiausi sunkumai kilo kuriant vaizdo įrašus apie savo nuotykius gamtoje?

„Kai esi taip emociškai ir fiziškai atsidavęs savo tikslui užbaigti išsikeltą iššūkį, lengva pamiršti fotografuoti ar filmuoti. Ypač man, nes aš išties norėjau įveikti šį iššūkį ir grįžti pas savo šeimą. Be to, į šią kelionę leidomės siekdamos papasakoti apie ją ir sukurti turinį ne tik sau, bet ir savo rėmėjams, todėl privalėjome tai padaryti. Galimybė išsitraukti „PowerShot G7 X Mark II“ iš kišenės ir iškart imtis darbo buvo labai svarbi, nes likusį laiką galėjome tiesiog nuleisti galvą ir keliauti kiek galėdamos intensyviau ir greičiau.“

Ness Knight sits on a sandy riverbank filming a vlog with a Canon PowerShot G7 X Mark II.

Į ką visų pirma atsižvelgiate, kai renkatės fotoaparatą?

„Pastebėjau, kad nešamas svoris yra atvirkščiai proporcingas patiriamam džiaugsmui. Kai turi mažutį fotoaparatą „PowerShot G7 X Mark II“, kuris vis tiek geba tobulai filmuoti, keliauti yra tik smagiau.

„Savo fotoaparatus sumesdavome į kasdienius krepšius, kuriuos laikėme prieš save kajakuose, kartu su kremu nuo saulės, akiniais ir dienos maisto daviniu. Jie įrodė, kad yra tvirti ir patvarūs, tikrai gerai atlaikė drėgmę (kitaip nei nešiojamasis kompiuteris, kurį pasiėmėme įrašams laikyti). Kai sunerimdavome, kad fotoaparatai per daug sudrėko, tiesiog sumesdavome juos į maišelius su ryžiais, kad išdžiūtų. Teko nepamiršti jų, kai gamindavomės ryžius maistui, bet tai išties padėjo!“

Ar fotoaparatu lengva naudotis?

„Atsižvelgiant į tai, ką darėme, mums buvo labai svarbu, kad fotoaparatui reikėtų kuo mažiau mūsų darbo. Mes pasikliovėme automatiniu filmavimo režimu, nes neturėjome laiko keisti nuostatas. „PowerShot G7 X Mark II“ automatinės nuostatos tokios geros, kad, neišmanantiems fotoaparatų ir neturintiems laiko aiškintis nuostatų ir rinktis skirtingų scenų ar skirtingų režimų, šis fotoaparatas yra pakankamai išmanus, kad padarytų viską už jus. Jis išties gerai susidorojo su skirtingomis apšvietimo sąlygomis, tinkamai parinkdamas ekspoziciją tiesioginėje saulėkaitoje upėje arba mūsų hamakuose po džiunglių augmenija naktį.

„Dar viena puiki „PowerShot G7 X Mark II“ funkcija – galimybė atversti ekraną, kad būtų galima tinkamai nustatyti save kadre. Ekrane rodoma, ar esi sufokusuotas, taip pat tai, kas matoma fone. Tai ypač naudinga kuriant vaizdo tinklaraštį, todėl fotoaparatą buvo dar lengviau naudoti kelyje“.

Adventurer Laura Bingham stands chest deep in the Essequibo River, holding a machete aloft. Photograph by Jon Williams.

Ar džiaugiatės, kad pasivarginote ir fotografuoti, ir filmuoti?

„Kiekviena šios kelionės akimirka buvo tokia intensyvi, kad daug kas būtų pamiršta iki jos galo. Tiesiog neįmanoma visko prisiminti – taip galima pamiršti net gražias mažas akimirkas. Grįžus namo visi prisiminimai susilieja į vieną miglą, bet peržvelgdama nuotraukas ir vaizdo įrašus galiu dar ir dar kartą išgyventi visą kelionę iš naujo.“

Kokie būtų jūsų patarimai tiems, kas galbūt norėtų įamžinti savo nuotykius vaizdo tinklaraštyje?

„Jei ketinate filmuoti vaizdo tinklaraščius socialiniams tinklams, fotoaparatas „Canon PowerShot G7 X Mark II“ yra tiesiog nuostabus. Tai fantastiškas, viską turintis vaizdo tinklaraštininko fotoaparatas, kuris jūsų nuotykiams ne trukdys, o padės.

„Kalbant apie turinį, nepamirškite, kad jo niekad nebus per daug. Net kai galvosite, kad jau sukūrėte pakankamai, visada galite paeksperimentuoti ir išbandyti naujas perspektyvas, kol gausite kažką išties tinkamo. „Būkite pakankamai laisvi, kad žinotumėte savo galimybes ir trūkumus, ir nebijokite prašyti pagalbos, kai jos reikia“.

Autorius: Matthew Bowen

*„Canon PowerShot G7 X Mark II“ yra sukurtas 0–40 °C temperatūros ir 10–90 % drėgnumo aplinkai. Ekstremaliomis sąlygomis įprasto veikimo garantuoti neįmanoma. Vandeniui nelaidų korpusą (40 m) WP-DC55 galima įsigyti kaip atskirą priedą.

** Vaizdo įrašas, apie kurį kalbama šiame straipsnyje, apima vaizdo tinklaraščio įrašą, kurį sukūrė Laura, Ness ir Pip, naudodamos „Canon PowerShot G7 X Mark II“, ir profesionalaus operatoriaus Peimano Zekavato sukurtą įrašą naudojant „Canon EOS C300 Mark II“, „Canon EOS 5D Mark IV“ ir L serijos objektyvus.

Susiję gaminiai

Susiję straipsniai

Skiltis „Pasisemkite įkvėpimo“ – tai pagrindinis naudingų fotografijos patarimų, vadovų pirkėjams ir įdomių pokalbių šaltinis, kuriame yra visko, ko reikia norint rasti geriausią fotoaparatą ar spausdintuvą ir įgyvendinti savo naują kūrybinę idėją.

Atgal į visas istorijas