„Canon Inc.“ pagrindinė informacija

„Canon Inc.“ pagrindinė informacija PDF formatu

Atsisiųsti „Canon Inc. Ltd“ pagrindinę informaciją [PDF 149KB]

Bendrovės profilis: „Canon Inc.“, kurios pagrindinė būstinė yra Japonijoje, Tokijuje, yra pasaulyje pirmaujanti inovatorė, siūlanti vaizdo gavimo sprendimus įmonėms ir vartotojams. 1933 m. buvo įsteigta pirmoji „Canon“ prekybos įmonė „Kwanon“, o po kelerių metų, 1937 m., įsteigta „Canon“ pirmtakė „Precision Optical Industry Co. Ltd“. Dabar ši bendrovė kuria, gamina ir parduoda įvairiausius kopijavimo aparatus, spausdintuvus, fotoaparatus, optikos gaminius ir kitus įvairiems vartotojų poreikiams pritaikytus produktus. Viso pasaulio vartotojai, šeimos ir įmonės bei pramonės sektoriai gerai pažįsta „Canon“ prekės ženklą ir juo pasitiki.

Bendrovės filosofija „Kyosei“: „Canon“ bendrovės filosofiją įkūnija žodis Kyosei, kuris reiškia gyvenimą ir darbą siekiant bendros gerovės. Ši filosofija apima viską, ką daro „Canon“ – nuo tvarių gamybos metodų kūrimo iki didesnio pasirinkimo vartotojams.

Strateginiai prioritetai: „Canon“ siekia patikimo augimo sparčiai keičiantis, kad prisijungtų prie 100 stipriausių pasaulio bendrovių. Svarbiausia siekiant šio tikslo bus diversifikacija į naujas verslo sritis ir plėtra tokiose srityse, kaip medicininių vaizdų gavimas, gamybinis nuotraukų spausdinimas, tinklo kameros, profesionali kinematografija ir mišrioji tikrovė, taip pat verslo plėtra išnaudojant susijungimus ir įsigijimus. Pasaulinė plėtra per tris regionines pagrindines būstines taip pat padės įgyvendinti „Canon“ strategiją, nes inovacijos ir produktų gamyba atsidurs arčiau rinkos.

Finansai: konsoliduotosios „Canon Inc.“ pardavimo pajamos antrąjį fiskalinių 2014 m. ketvirtį siekė 926,8 milijardo jenų (9,2 milijardo USD arba 6,7 milijardo EUR*).
*Suma doleriais ir eurais pateikta vien tik skaitytojo patogumui, 2014 m. antrojo ketvirčio rezultatus konvertuojant tokiu apytiksliu 2014 m. birželio 30 d. Tokijo užsienio valiutų rinkos valiutos kursu: JPY 101 = US $1 ir JPY 138 = 1 euro.

Bendrovės struktūra: „Canon“ manymu, jos sėkmės tęstinumui yra svarbu išskirtinę kūrimo, gamybos ir pardavimo veiklą vykdyti kiekviename pasaulio regione.

„Canon“ Japonijos, Šiaurės ir Pietų Amerikos, Europos, Azijos ir Okeanijos gamybos ir rinkodaros padaliniuose dirba apie 194 000 darbuotojų. Bendrovė turi pasaulinį mokslinių tyrimų ir plėtros tinklą Jungtinėse Amerikos Valstijose, Europoje, Azijoje ir Australijoje.

Pagrindinė „Canon Group“ veikla

Biuro padalinys: biuro tinklo skaitmeniniai daugiafunkciai įrenginiai, spalvoti tinklo skaitmeniniai daugiafunkciai įrenginiai, asmeniniai tinklo skaitmeniniai daugiafunkciai įrenginiai, biuro kopijavimo aparatai, visų spalvų kopijavimo aparatai, asmeniniai kopijavimo aparatai, lazeriniai spausdintuvai

Gamybinio spausdinimo padalinys: didelio formato rašaliniai spausdintuvai, skaitmeniniai gamybai skirti spausdintuvai

Vartotojų padalinys: skaitmeniniai SLR fotoaparatai, kompaktiniai skaitmeniniai fotoaparatai, keičiami objektyvai, skaitmeninės vaizdo kameros, rašaliniai daugiafunkciai spausdintuvai, vienafunkciai rašaliniai spausdintuvai, vaizdo skaitytuvai, transliacijų įranga, skaičiuotuvai

Pramonės ir kiti verslo padaliniai: puslaidininkių litografijos įranga, LCD litografijos įranga, medicininė vaizdo įrašymo įranga, oftalmologiniai gaminiai, magnetinės galvutės, mikrovarikliai, kompiuteriai, rankiniai terminalai, dokumentų skaitytuvai

Gamyba ir produkcija: „Canon“ gamybos procesai yra nuolatos tobulinami, nes siekiame savo vartotojams laiku pateikti aukštesnės kokybės gaminius. Vykdydama įvairias reformas, pvz., kuopinės gamybos ir automatizuotos gamybos, „Canon“ siekia kiekviename proceso etape – pirkimo, gamybos ir platinimo – diegti gamybos sistemos naujoves. Taip pat „Canon“ siekia, kad jos veikla nedarytų neigiamo poveikio aplinkai: ji perka aplinkai nekenkiančias detales ir medžiagas ir naudoja veiksmingą platinimo tinklą.

1961 m. įsteigtoje Torido gamykloje gaminami „Canon“ biuro vaizdo atkūrimo gaminiai ir naudojama unikali, maždaug prieš 14 metų įdiegta, bendrovės kuopinės gamybos sistema.

Kuopinės gamybos sistemą, kuri pakeitė procesus prie konvejerio juostos, sudaro mažos darbuotojų komandos, arba kuopos, kurios surenka gaminius nuo pat pradžios iki galo. Kiekvieno darbuotojo atliekamų veiksmų skaičius priklauso nuo individualaus gebėjimų lygio. Šis gamybos metodas padėjo iš esmės padidinti gamybos našumą ir leidžia lanksčiai prisitaikyti prie gamybos apimčių.

MTTP ir technologija: „Canon“ yra įsipareigojusi vykdyti moderniausius MTTP, nes tai yra itin svarbu norint gaminti unikalius firminius produktus. Fiskaliniais 2013 m. bendrovė į MTTP investavo 306,3 milijardo jenų arba daugiau kaip 8 proc. pajamų iš pardavimo. 2013 m. Jungtinėse Valstijose bendrovei buvo išduoti 3 825 patentai*, ir su šiuo rodikliu ji užėmė trečią vietą tarp įmonių. Tai jau 28-i metai iš eilės, kai „Canon“ patenka tarp penkių daugiausiai patentų JAV gavusių įmonių.

Penki unikalūs „Canon“ vaizdo gavimo moduliai yra visų šiuolaikinių „Canon“ produktų technologijos pagrindas, ir jie buvo sukurti integruojant įvairias per visą „Canon“ istoriją sukurtas technologijas:

Vaizdo fiksavimo modulis – didelė skyra ir vaizdo kokybė objektyvų, jutiklių ir vaizdo apdorojimo technologijoms

Elektrofotografijos modulis – elektrofotografijos technologija yra geriausiai pasaulyje vertinamų spausdintuvų ir kopijavimo aparatų lazerio spindulių pagrindas

Rašalinis modulis – jis sugeba išskirti mikroskopinius rašalo lašelius, kurie gali būti vos vieno pikolitro (viena trilijonoji litro dalis) dydžio, todėl galima gaminti net DNR lustus

Fotolitografijos modulis – „Canon“ puslaidininkių ekspozicijos technologija, kurioje integruotos optinės ir tiksliojo vietos nustatymo technologijos

Ekrano modulis – naujos kartos plokščiųjų ekranų technologija, kurią naudojant gaunami kokybiški vaizdai ekonomiškai galią naudojančiuose dideliuose ekranuose

Daugiau informacijos apie „Canon Group“ veiklą pasaulyje rasite adresu www.canon.com.

*Šaltinis: JAV patentų ir prekės ženklų biuras; apskaičiuota pagal skelbiamas kassavaitines suvestines.