VAIZDO TINKLARAŠČIAI

Pristatome „Canon PowerShot V10“ – paprastą 4K vaizdo tinklaraščių filmavimo kamerą

Pasirodė geriausias vaizdo tinklaraščių fotoaparatas pradedantiesiems. Sužinokite, kaip „Canon“ paprasta naudoti, lengva 4K vaizdo tinklaraščių kamera padės jums pradėti kurti vaizdo įrašus ir transliuoti tiesiogiai.
„Canon PowerShot V10“ stovi ant virtuvės stalviršio, antrame plane matoma pjaustymo lenta, o priešais ją ant paviršiaus padėta vaizdo tinklaraštininko ranka.

Jei tiesiog norite dalintis savo pomėgiu su visu pasauliu, jums reikia nesudėtingo vaizdo tinklaraščių kūrimo sprendimo. Jei pasakodami istorijas pasikliaujate išmaniaisiais telefonais, susipažinkite su PowerShot V10: lengvu, „viskas viename“ vaizdo tinklaraščių kūrimo sprendimu, kuris paspartins ir supaprastins darbo eigą.

„PowerShot V10“ sukurtas specialiai tiems, kurie nori turėti specialų vaizdo tinklaraščiams skirtą fotoaparatą, kurį būtų lengviau valdyti, greitai ir paprastai naudoti, nesvarbu, ar jie dalijasi savo nuotykiais mieste, ar dokumentuoja savo laisvalaikio pomėgius.

Virėjas ant kilimėlio, esančio priešais fotoaparatą „Canon PowerShot V10“, stovintį ant įmontuoto stovo ir pakreiptą į maistą, deda indą su maistu.

Kompaktiškuoju PowerShot V10 itin paprasta naudotis – net jei esate visiškai naujas vaizdo tinklaraščių turinio kūrėjas, galite jį pastatyti naudodami įmontuotą reguliuojamą stovą, pakreipti atlenkiamąjį ekraną taip, kad matytumėte save, tada nustatyti automatinį režimą ir, kai būsite pasiruošę, paprasčiausiai bakstelėti mygtuką „Įrašyti“.

„PowerShot V10“ dizainas ir funkcijos

PowerShot V10sveria vos 211 g, t. y. beveik perpus mažiau nei kompaktiškas PowerShot G7 X Mark III, ir yra mažiausias „Canon“ vaizdo tinklaraščiams skirtų fotoaparatų, o dėl mažo dydžio jį galima visada su savimi pasiimti ir spontaniškai filmuoti.

Nepaisant mažo dydžio, „PowerShot V10“ turi du didelio skersmens įmontuotus mikrofonus, kuriais galima užfiksuoti geresnės kokybės garsą, nei tikriausiai gaunate filmuodami savo išmaniuoju telefonu. Taip yra todėl, kad išmaniųjų telefonų mikrofonai optimizuoti telefono skambučiams, kai prietaisas yra prispaustas prie veido. Tačiau „PowerShot V10“ mikrofonai skirti stereofoniniam garsui fiksuoti tipiškais vaizdo tinklaraščių kūrimo atstumais, pritaikyti Jūsų balsui ir kartu fiksuoti aplinkos atmosferą, nesvarbu, ar tai būtų turgavietės šurmulys, ar vakarėlio atmosfera. Jei įrašinėjate esant vėjuotam orui, naudokite pridedamą vėjo skydelį, kad sumažintumėte nepageidaujamą vėjo keliamą triukšmą, iškraipantį garsus.

Jei norite dar geriau valdyti garsą, „PowerShot V10“ šone yra 3,5 mm mikrofono prievadas, prie kurio galima prijungti išorinį mikrofoną. Papildomas priedų laikiklis, kurį galima įsigyti atskirai, suteikia maksimalų lankstumą tvirtinant išorinį mikrofoną aplink fotoaparatą.

Be to, unikalus „PowerShot V10“ yra įmontuotas stovas, leidžiantis nustatyti fotoaparatą filmavimui įvairiais pasvirimo kampais – nuo –30° iki –10°, kai filmuojama dideliu kampu, ir nuo 10° iki 30°, kai filmuojama mažu kampu. Stovas susilanksto, kad būtų galima kompaktiškiau laikyti ir naudoti rankose. Kad fotoaparatas būtų dar universalesnis, „PowerShot V10“ turi standartinį trikojo laikiklį, todėl prietaisą galite pritvirtinti prie bet kurio pasirinkto trikojo, įskaitant kompaktišką Canon Tripod Grip HG-100TBR.

„Canon PowerShot V10“, stovintis ant įmontuoto stovo, filmuoja žaidėją, kurio rankos, naudojančios žaidimo valdiklį, matomos pirmame plane.

PowerShot V10 įmontuotą stovą galima reguliuoti fotografuojant dideliu ir mažu kampu, o atlenkiamąjį ekraną galima pasukti patogiu kampu.

Vienas iš sėkmingo vaizdo tinklaraščių turinio kūrimo aspektų – tiksliai sureguliuoti kompoziciją. PowerShot V10 tai palengvina atlenkiamasis LCD ekranas – atlenkite jį, kad pamatytumėte save kadre ir be vargo galėtumėte filmuoti, arba nustatykite jį įvairiais kampais, kad matytumėte bet ką, į ką nukreipėte savo fotoaparato objektyvą. Taip pat siūlomi visų standartinių įrašymo funkcijų jutiklinį valdymą su standartine sąsaja. Jei fotografuojate socialinei platformai, kuriai reikia tam tikrų vaizdo proporcijų, galite pasirinktinai ekrane atvaizduoti kraštinių žymeklius, kad patikrintumėte, ar pagrindiniai elementai bus kadre, kai vėliau juos apkarpysite.

6,6 mm objektyvas (35 mm lygiavertis židinio nuotolis – 19 mm) suteikia platų apžvalgos kampą, kuris idealiai tinka lengvai įrėminti save ir užfiksuoti daugybę aplinkos vaizdų. Didelis 1,0 colio jutiklis sutraukia daugiau šviesos net esant prastam apšvietimui, todėl galite būti tikri, kad vaizdo įrašai atrodys natūraliai bet kuriuo dienos metu.

Vartotojo ranka iš geltonos sportinės palaidinės ilgomis rankovėmis kišenės ištraukia fotoaparatą „Canon PowerShot V10“.

PowerShot V10 yra gana mažas ir lengvas, kad galėtumėte jį nešiotis kišenėje ir prireikus visada turėti po ranka. Jis sukurtas taip, kad vaizdo tinklaraščio įrašus ir tiesiogines transliacijas būtų galima kurti greitai ir lengvai, be to, juo galima fiksuoti 15,2 MP nuotraukas, kurios puikiai tinka viršelio nuotraukoms arba miniatiūroms jūsų vaizdo tinklaraščiui.

Du žmonės fotoaparatu „Canon PowerShot V10“, kurį vienas iš jų laiko per ištiestos rankos atstumą, filmuoja save priešais lemputėmis papuoštą medį.

PowerShot V10 puikiai veikia prasto apšvietimo sąlygomis, o platus objektyvo regos laukas užtikrina, kad jis užfiksuos reikiamą akimirką, o vaizdo įrašo kokybė bus geresnė nei daugumos išmaniųjų telefonų priekinės kameros.

„PowerShot V10“ vaizdo režimai ir kūrybinės galimybės

PowerShot V10 gali įrašyti iki 4K UHD vaizdo įrašus 25/30 kadrų per sekundę sparta ir „Full HD“ iki 50/60 kadrų per sekundę sparta. Jame taip pat yra veidų sekimo automatinio fokusavimo funkcija – žmonės, esantys bet kurioje vaizdo zonoje, aptinkami automatiškai arba galite bakstelėti objektus ekrane ir liepti fotoaparatui juos sekti.

Galima rinktis iš kelių įrašymo režimų. Automatinio filmavimo ir „Lygios odos“ filmų režimai siūlo įrašymo vienu prisilietimu parinktis, kai norite tiesiog dalintis savo istorija ir leisti fotoaparatui viską nuspręsti už Jus. Tokios pažangios integruotos funkcijos kaip automatinio apšvietimo optimizatorius, automatinis ND filtras ir automatinis baltos spalvos balansas užtikrina puikius rezultatus. Jei norite labiau kontroliuoti filmavimo procesą, naudodami rankinio eksponavimo filmų režimą galite valdyti daugelį parametrų.

Galite įjungti funkciją „Movie Digital IS“, kad vaizdas būtų stabilus, kai fotoaparatą laikote rankoje arba fotografuojate judėdami, arba funkciją „Auto Level“, kad filmuojant vaizdas nejudėtų.1

Jei norite tam tikros išvaizdos ir atmosferos, yra 14 spalvų filtrų (visus juos galima naudoti ir automatinės, ir rankinio eksponavimo filmų režimais) – tai išankstinės nuostatos, kurias galite pritaikyti vienu prisilietimu prieš atliekant filmavimą. Tai „RetroGreen“ ir „Sepiatone“, suteikiančios miestui ar kraštovaizdžiui retro išvaizdą, „TastyWarm“, skirtas vaizdo siužetams su karštu maistu ir pan. Taip pat yra atspalvių nustatymai su slankikliais, kuriuos galite naudoti norėdami dar daugiau individualumo, o fotoaparatas išsaugos visus jūsų spalvų nustatymus, todėl kitą kartą įjungus fotoaparatą jis bus paruoštas fotografuoti su jūsų unikalia išvaizda.

Jei norite pakelti savo vaizdo tinklaraščių kūrimą į aukštesnį lygį, paspaudę mygtuką Q galite naudotis papildomomis parinktimis ir parametrais, įskaitant įrašomos filmuotos medžiagos dydį, automatinio fokusavimo būdą, skaitmeninį priartinimą ir kt.

Vartotojas vienoje rankoje laiko fotoaparatą „Canon PowerShot V10“, kitoje – išmanųjį telefoną su „Canon Camera Connect“ programėle, kuria iš fotoaparato perkeliami failai.

Į išmanųjį telefoną įdiekite nemokamą Canon Camera Connect programėlę ir galėsite ja perkelti bei įkelti vaizdo įrašus ir net valdyti PowerShot V10 nuotoliniu būdu.

Moteris, grojanti gitara, žiūri į fotoaparatą „Canon PowerShot V10“ su pritvirtintu išoriniu mikrofonu ir „Canon Tripod Grip HG-100TBR“, stovintį ant žemo stalo priešais ją.

Augant jūsų ambicijoms ir įgūdžiams, PowerShot V10 gali tobulėti drauge su jumis. Jame yra 3,5 mm mikrofono lizdas, prie kurio galima prijungti išorinį mikrofoną, pavyzdžiui, „Canon DM-E100“ stereofoninį mikrofoną, standartinį trikojo laikiklį, kad galėtumėte naudoti pageidaujamą trikojį, įskaitant kompaktišką „Canon“ trikojo laikiklį HG-100TBR (jei reikia, su vertikalios orientacijos fotoaparatu), ir net HDMI išvestį tiesioginiam išėjimui.

Prijungimas ir bendrinimas naudojant „PowerShot V10“

Be to, su PowerShot V10 galima greitai ir lengvai dalintis vaizdo tinklaraščiais su savo sekėjais, nes yra integruotos „Bluetooth“ ir „Wi-Fi“ jungtys. Į išmanųjį telefoną įdiekite nemokamą Canon Camera Connect programėlę ir galėsite sklandžiai perkelti įrašus į telefoną – naudodamiesi programėle netgi galėsite fotoaparatą valdyti nuotoliniu būdu. Iš fotoaparato į telefoną siunčiami vaizdo įrašai gali būti automatiškai perkoduojami, todėl kaip niekada paprasta kurti vaizdo įrašus, kuriais galite papildyti visus savo socialinius kanalus.

Kad nepripildytumėte telefono saugyklos daugybe didelių vaizdo įrašų failų, galite automatiškai įkelti turinį į image.canon debesijos paslaugą, jei norite, ir iš ten persiųsti jį į „Google Drive™“, „YouTube“, „Frame.io“ ir kitas žiniatinklio paslaugas. „Frame.io“ saugomus vaizdo įrašus ir vaizdus galima sklandžiai importuoti į vaizdo įrašų redagavimo programinę įrangą, pavyzdžiui, „Adobe Premiere Pro“ ir „Final Cut Pro“, kur galite redaguoti ir tobulinti filmuotą medžiagą.

Su „PowerShot V10“ transliuoti tiesiogines transliacijas lengviau nei bet kada anksčiau - viską galite atlikti keliais LCD ekrano bakstelėjimais. Programėlėje „Camera Connect“ nustačius pageidaujamą transliacijos vietą (ir darant prielaidą, kad jūsų socialinės žiniasklaidos paskyra leidžia transliuoti), tiesiog pasirinkite „YouTube Live“ arba „Facebook Live“ arba pridėkite RTMP nuorodą,2 ir pradėkite transliaciją.3

„PowerShot V10“ taip pat galite naudoti kaip internetinę vaizdo kamerą. Fotoaparate integruotos standartinės UVC ir UAC tvarkyklės, todėl nereikia jokios papildomos programinės įrangos – tiesiog prijunkite ir naudokite per USB kabelį (naudodami pridedamą kabelį) tiek „Windows“, tiek „MacOS“ sistemoje ir naudokite „PowerShot V10“ „Full HD“ 30 kadrų per sekundę sparta su populiariomis vaizdo skambučių programėlėmis. Skaitmeninį priartinimą taip pat galima naudoti transliuojant arba naudojant fotoaparatą kaip internetinę vaizdo kamerą – tiesiog nustatykite fotoaparatą taip, kaip norite, ir galite pradėti darbą, arba galite rinktis iš daugybės kitų fotoaparato išankstinių nuostatų, įskaitant Lygios odos filmavimą ir Automatinį filmų režimą, veido sekimo AF arba nurodyto kadro AF, spalvų filtrą ir daugelį kitų.1

„PowerShot V10“ – paprastas vaizdo tinklaraščių kūrimo sprendimas

Kad ir koks būtų jūsų pomėgis ar auditorija, PowerShot V10 padės jums užmegzti ryšį be sudėtingų nustatymų ar papildomų priedų. Dėl įmontuoto stovo jį lengva pastatyti ir naudoti praktiškai bet kur, nesvarbu, ar filmuojate maisto gaminimo, ar kompiuterinių žaidimų vaizdo tinklaraščius. Dėl paprasto valdymo, kompaktiško dizaino ir automatinių režimų galite pradėti filmuoti vaizdo įrašus, nedisponuodami profesionaliomis žiniomis, be to, jis turi daugybę parinkčių ir pažangesnių funkcijų, kai būsite pasiruošę imtis tolesnių veiksmų.

Parašė Jeff Meyer ir Alex Summersby

  1. Dėl jų veikimo būdo įvairių režimų negalima naudoti kartu. Pavyzdžiui, filmo skaitmeninės IS negalima naudoti kartu su automatiniu lygiu, skaitmeninio priartinimo negalima naudoti kartu su IS, o automatinio lygio negalima naudoti filmo „Lygios odos“ filmų režimu. Daugiau informacijos rasite fotoaparato specifikacijose.
  2. Atkreipkite dėmesį, kad tiesioginio transliavimo platforma gali bet kada be išankstinio įspėjimo pakeisti, sustabdyti arba nutraukti savo paslaugos teikimą. Naujausių reikalavimų ieškokite tiesioginio transliavimo platformose. „Canon“ neteikia jokių pareiškimų ar garantijų dėl trečiųjų šalių produktų ar paslaugų, įskaitant tiesioginio transliavimo paslaugą.
  3. Kad rezultatai būtų kuo geresni, rekomenduojama naudoti stabilų „Wi-Fi“ ryšį mažiau apkrautame 2,4 GHz belaidžiame tinkle su sparčiu įkėlimo greičiu.

    „Adobe“, „Adobe Premiere“ ir „Frame.io“ yra registruotieji arba neregistruotieji „Adobe“ prekių ženklai Jungtinėse Amerikos Valstijose ir (arba) kitose šalyse. „Google“, „Google Drive“ ir „YouTube“ yra „Google LLC“ prekių ženklai, ir ši svetainė jokiu būdu nėra patvirtinta arba susijusi su „Google“. „Final Cut Pro“ ir „macOS“ yra „Apple Inc.“ prekių ženklai, registruoti JAV ir kitose šalyse bei regionuose.

Susiję gaminiai

  • Kompaktiniai skaitmeniniai

    PowerShot V10 (Black)

    Išsiskirkite internete ir nepastebimai filmuokite naudodami „Canon“ daugiafunkcį kišeninį 4K vaizdo tinklaraščiams skirtą fotoaparatą.
  • Kompaktiniai skaitmeniniai

    PowerShot G7 X Mark III

    Ryšį su tinklu palaikantis fotoaparatas, kuriuo galėsite kurti jūsų sekėjams patiksiančius vaizdo įrašus ir nuotraukas.
  • Beveidrodiniai fotoaparatai

    EOS R50

    Kurkite geriausią ir žiūrimiausią turinį su šiuo EOS R neveidrodiniu fotoaparatu – nuo ryškių nuotraukų iki 4K filmų ir tiesioginių transliacijų. Viskas viename specialiai tam skirtame įrenginyje.
  • Trikojis

    Tripod Grip HG-100TBR

    Naudodami šią unikalią trikojo rankeną su atkabinamu nuotoliniu valdikliu, galėsite fotografuoti ilgiau, stabiliau ir lanksčiau.
  • Garsas

    Stereo mikrofonas DM-E100

    Lengvai įrašykite puikų garsą – pasinaudokite šiuo mažu stereomikrofonu, kurį tereikia prijungti ir jis bus paruoštas darbui.
  • Susiję straipsniai

  • VAIZDO TINKLARAŠČIAI

    Vaizdo tinklaraščiams tinkamiausi „Canon“ fotoaparatai ir objektyvai

    „Canon“ gamina įvairius fotoaparatus ir objektyvus, puikiai tinkamus turinio kūrėjams. Šis vadovas padės rasti tinkamiausią produktą.

  • VAIZDO TINKLARAŠČIAI

    Kaip tapti vaizdo tinklaraštininku

    Pradėkite ir kurkite kokybiškus vaizdo tinklaraščius pasinaudodami mūsų tinklaraščių kūrimo patarimais pradedantiesiems.

  • VAIZDO ĮRAŠAS

    Patarimai, kaip patobulinti savo vaizdo įrašus socialiniuose tinkluose

    Keturi kūrėjai aptaria, kas paverčia turinį puikiu ir kaip išsiskirti iš kitų internete.

  • VAIZDO TINKLARAŠČIAI

    Vaizdo tinklaraščiai kelyje

    Keturi garsūs nuomonės formuotojai atskleidžia „Canon PowerShot V10“ galimybes.