ŠEIMOS FOTOGRAFIJOS

Su „PowerShot PX“ fiksuokite nesurežisuotas šeimos akimirkas

Be pastangų fiksuokite žavingas kasdienes akimirkas su šeimos nariais, draugais ar gyvūnais naudodami „Canon PowerShot PX“.
Moteris ir trys vaikai virtuvėje stovi aplink maišymo dubenį ir ruošiasi kažką kepti. „PowerShot PX“ pastatytas ant knygų krūvos ir nukreiptas į juos.

Su naujuoju „Canon PowerShot PX“ be galo paprasta užfiksuoti džiaugsmingas šeimos gyvenimo akimirkas. Toks išmanus, kad automatiškai atpažintų veidus, balso komandomis valdomas „PowerShot PX“ yra idealus pavaduojantis šeimos fotografas, pasirengęs akimirksniu ką nors nufotografuoti ir džiuginantis visą šeimą.

Skaitmeninio turinio kūrėja ir fotografė Eimear Varian Barry, kurios gyvenimo ir šeimos nuotraukos pritraukė beveik 97 000 „Instagram“ sekėjų, yra vieniša mama ir paprastai fotografuoja kitus.

Tačiau turint „Canon PowerShot PX“ Eimear nebereikia likti už kadro. Naudodama ši išmanų fotoaparatą su automatinio aptikimo ir fotografavimo režimu, Eimear turi nuosavą skaitmeninį šeimos fotografą, kad užfiksuotų tuos iš pažiūros nereikšmingus momentus, kurie po to atrodo labai ypatingi.

Be pastangų fiksuokite kasdienes akimirkas

Šeima sėdi lauke ant iškylų pledo ir valgo vaisius. „Canon PowerShot PX“ padėtas ant iškylų krepšio ir nukreiptas į juos.

„Canon PowerShot PX“ naudoja aplinkos režimo aptikimo technologiją, kuri tokia išmani, kad atpažįsta žmonių veidus ir nusprendžia, kokia kompozicija labiausiai tinka, automatiškai pasukant, pakeliant ir priartinant, kad sukurtų tobulą prisiminimą, o jūs galite ramiai likti savo vietoje. Dėl savo naudojimo paprastumo „PowerShot PX“ yra idealus kompanionas netgi gausioje šeimoje. „Manau, kad programėlė ir balso atpažinimas yra tiesiog genialūs“, sako Eimear, kuri būdama vieniša mama vos spėja nudirbti visus buities darbus.

„Man atrodo nuostabu, kad „Canon PowerShot PX“ užfiksuoja akimirkas, kurių paprastai nelaikytume geromis nuotraukomis“, – sako Eimear. „Pavyzdžiui, tie kadrai, kai vaikai piešia ant pusryčių baro, kol aš dedu indus į indaplovę. Žinau, kad po 20 metų žiūrėdama į juos galvosiu: Tai bent laikai buvo! Nuostabu, kad yra galimybė juos natūraliai užfiksuoti.“

Fotografavimą šiuo fotoaparatu be pastangų užtikrina išmanios funkcijos ir daugelį metų kurta aplinkos režimo aptikimo technologija. Įjungtas ir padėtas ant kokios nors paviršiaus, „PowerShot PX“ naudoja veido atpažinimą, kad automatiškai surastų žmogų ir pakoreguotų kompoziciją taip, kad visi tilptų į kadrą. Jis nufotografuos daug nuotraukų, o po to programėlė parekomenduos, kurios geriausios. Atpažindamas dažnai matomus veidus, jis siūlo galimybę fotografuoti jums svarbius žmones.

Taigi, kai esate užsiėmę maisto gaminimu, bendraujate prie pietų stalo, švenčiate šeimoje gimtadienį ar tiesiog padedate vaikams ruošti namų darbus, „PowerShot PX“ gali jums padėti užfiksuoti švytinčius veidus ir kasdienybės grožį apie tai net negalvojant.

Eimear vertina tokius paprastus dalykus kaip žaidimas su šunimi ar pasakos skaitymas ant sofos ir nori jais dalintis. „Smagu, kad kai kurios akimirkos užfiksuojamos apie tai nė nežinant“, – sako ji.

Jūsų asmeninis skaitmeninis fotografas

Moteris ir mažas berniukas susidomėję žiūri į ant knygų krūvos pastatytą „Canon PowerShot PX“.

„Aš nuolat žiūrėdavau tėčio fotografijos knygas – jis menininkas – ir visos mano namuose esančios fotografijos knygos yra fotožurnalistika. Kai buvau maža, gyvenimą mačiau kaip formas ir šviesą“, – pasakoja Eimear, kuriai svarbu nelikti už kadro, kai fotografuojamos intymios šeimos gyvenimo akimirkos.

Mergaitė priklauspusi prie žemo stalo žaidžia su žaislais, „Canon PowerShot PX“ priešais ją. Jos mama žiūri fotoaparato nuotraukas savo telefone, kurio ekrane matosi nuotrauka, kai ji koreguoja kadrą.

„Kaip fotografė darbe esu įpratusi fiksuoti situacijas. Užfiksuoti akimirkas yra mano darbas, bet dažnai jos būna surežisuotos. Kita mano pusė labai mėgsta fiksuoti realias akimirkas, į kurias vėliau žiūrėdami galime pasakyti: Tai buvo visiškai atsitiktinis kadras.“

Nors Eimear su fotoaparatu nesiskiria nuo vaikystės ir savo „Instagram“ paskyroje nori matyti tvarkingesnį turinį, ji sako, kad namuose smagu kurti kasdienio gyvenimo nuotraukas, kurios neprimena fotosesijos.

„Manau, kad „PowerShot PX“ yra tiesiog nuostabus fotoparatas tokioms akimirkoms užfiksuoti. Pavyzdžiui, aš visą savaitę leidžiu laiką namuose su vaikais. Esu vieniša mama. Nėra kam nufotografuoti manęs kepančios su vaikais ar kieme žaidžiančios su vaikais, kadangi fotografas visada esu aš.“

Kas padeda tokiose situacijose, tai „Canon PowerShot PX“ valdymas be rankų balso komandomis ir tai, kad jis gali pats sukomponuoti ir nufotografuoti arba nufilmuoti su pasukamu / pakreipiamu 3 k. optinio priartinimo objektyvu. Jis taip pat atrenka geriausias nuotraukas bei vaizdo įrašus ir juos už jus sutvarko, kad galėtumėte pasimėgauti tomis ypatingomis gyvenimo akimirkomis.

„Balso atpažinimas yra puikus dalykas, nes, jei būnant svetainėje kyla mintis – noriu tai prisiminti visam gyvenimui, – tai įmanoma“, – pasakoja Eimear. „Šių nesurežisuotų nuotraukų žiūrėjimas man džiugina ne mažiau, nei labiau apgalvotų.“

Tais kartais, kai patys norite atsidurti fotografo vietoje, šį fotoaparatą paprasta valdyti išmaniojo telefono programėle, kuria galite fotografuoti ir peržiūrėti nuotraukas bei vaizdo įrašus.

Padėkite jį svarbiausioje namų vietoje

Šeima stovi ir sėdi aplink pusryčių barą, dubenyje maišydami kepimo ingredientus.

„Mes nufotografavome save kepančius“, – pasakoja Eimear. „Esmė ta, kad esame pripratę prie idealų gyvenimą rodančių nuotraukų, o man labai patinka, kad „Canon“ sukūrė šį produktą, nes man labiausiai patinka natūralios kasdienio gyvenimo nuotraukos.“

Dėl kompaktiško ir prisitaikančio „Canon PowerShot PX“ dizaino jis natūraliai įsilieja į jūsų namų aplinką.

Eimear ideali vieta padėti „PowerShot PX“ fotoaparatą yra jos pusryčių baras, nes ten vyksta didelė dalis jos šeimos gyvenimo. „Mėgstu jį laikyti virtuvėje, nes ji atviro tipo, o pusryčių baras yra svarbiausia pirmo aukšto vieta“, – sako ji.

„Vakarais prie pusryčių baro ruošiu vakarienę, o vaikai spalvina – tai akimirkos, kai darau kasdienius mamos darbus. Jos neatrodo įspūdingai, bet man reiškia be galo daug. Nuotrauka, kurioje aš įeinu su skalbiniais, kol vaikai ruošia namų darbus, yra mano kaip mamos kasdienio gyvenimo iliustracija. Tai akimirkos, kurias noriu prisiminti“, – sako ji.

Visi žinome, kad gyvenimas vyksta ne už kadro, o jame. Bet kaip pasirinkti, kuriuos jūsų gyvenimą atspindinčius momentus norėsite prisiminti? Tokiems tėvams kaip Eimear „PowerShot PX“ galėtų tapti puikia priemone, leidžiančia užfiksuoti mylimus žmones – dabar ir ateityje.

„Neįmanoma prisiminti kiekvienos gyvenimo akimirkos. Jei nuoširdžiai, aš net nebeprisimenu savo nėštumų. Žinau, kad tai skamba keistai, bet tai tiesa! Žiūrėdami į senas nuotraukas pagalvojame: „Prisimeni tai? Buvau visiškai apie tai užmiršusi.“ Taigi, manau, jog tiesiog nuostabu, kad galima natūraliai užfiksuoti šias akimirkas. Tai nuostabus dalykas.“


Autorė: Lorna Dockerill

Susiję gaminiai

Susiję straipsniai