VAIZDO TINKLARAŠČIAI

Kurkite aukštesnės kokybės turinį naudodami „Canon“ EOS R50

Nuo mados ir maisto iki fizinio pasirengimo ir gyvenimo būdo turinio – keturi aukšto lygio nuomonės formuotojai atskleidžia, kaip „Canon“ EOS R50 padėjo patobulinti jų socialinių tinklų turinį.
Socialinių tinklų nuomonės formuotoja Fatou N'Diaye, vilkinti pūkuotą rudą paltą, pasilenkia ir šypsosi į fotoaparatą „Canon“ EOS R50 ant trikojo.

Turinio kūrimo srityje yra daugiau konkurencijos nei bet kada anksčiau, todėl nesvarbu, ar kuriate greito veiksmo maisto tinklaraščius ar įkvepiančius fizinio pasirengimo filmus, ateina laikas apsvarstyti, ar galėtumėte patobulinti savo vaizdo įrašus filmuodami geriau veikiančiu, geresnėmis funkcijomis ir vaizdo kokybe pasižyminčiu fotoaparatu.

Tokiais atvejais verta naudoti „Canon“ EOS R50. Pradedantiesiems skirtas neveidrodinis „Canon“ EOS R“ sistemos fotoaparatas turi didelės raiškos 24,2 MP jutiklį, pažangius automatinius režimus ir intuityvią sąsają, todėl jis tobulai tinka ambicingiems turinio kūrėjams ir socialinių tinklų nuomonės formuotojams.

Naudojant EOS R50 kurti turinį dar paprasčiau dėl jo kompaktiškos ir paprastos nešiotis konstrukcijos bei ryškaus sukiojamo jutiklinio ekrano, todėl jis puikiai tinka filmuojantis ir tiesiogiai transliuojant.

Keturi skirtingi turinio kūrėjai iš JK, Prancūzijos ir Vokietijos naudojo „Canon“ EOS R50 fiksuodami savo mėgstamiausią veiklą. Jų pasakojimai yra skirtingi, tačiau visi patobulino savo turinį naudodami šį galingą APS-C fotoaparatą.

Skaitykite toliau ir sužinokite, kaip naudojant EOS R50 fotografuoti, filmuoti ir bendrinti turinį lengviau, greičiau ir patogiau nei bet kada anksčiau.

Fatou N'Diaye: mados fotosesija Paryžiuje

Turinio kūrėja Fatou N'Diaye stovi blausiai apšviestoje gatvėje, laiko „Canon“ EOS R50 prie veido ir žiūri į vaizdo ieškiklį.

„Canon“ EOS R50 puikiai veikia prietemoje, nes automatinis fokusavimas veikia iki –4 EV ir užtikrina, kad turinys, kuriamas naktį ar blausiai apšviestoje patalpoje, vis tiek būtų ryškus.

Fotoaparatu „Canon“ EOS R50 fotografuotas turinio kūrėjos Fatou N'Diaye, vilkinčios neperšlampamu apsiaustu, dėvinčios spalvingu šaliku ir nešiojančios trikampio formos akinius nuo saulės, portretas.

Pradedantiesiems puikiai tinka „Canon“ EOS R50 valdikliai, galimybė greitai perjungti fotografavimo ir filmavimo režimus bei jutikliniame ekrane pasiekti meniu su nurodymais. Fatou naudojo pažangius „Canon“ veidrodinius ir hibridinius fotoaparatus, tačiau ją sužavėjo EOS R50 paprastumas. „Įsimylėjau pirmąją nuotrauką, kurią nufotografavau“, – sako ji. „Jame yra visko. Tai fotoaparatas, kurį naudodami pamilsite fotografiją.“ Fotografuota fotoaparatu „Canon“ EOS R50, naudojant objektyvą „Canon RF 50mm F1.8 STM“, nustatymai: 1/200 sek., f/2,8 ir ISO 200.

Paryžiuje įsikūrusi grožio tinklaraštininkė Fatou pamėgo fotografiją dar vaikystėje, matydama, kaip jos tėvas visur vežiojasi „Canon“ juostinį fotoaparatą. 2007 m. ji įkūrė tinklaraštį „Black Beauty Bag“, kuriame buvo kalbama apie madą, ypač juodaodžių moterų, o dabar ji dalijasi savo nuotraukomis su daugiau nei 150 tūkst. sekėjų paskyroje @blackbeautybag. „Mano požiūriu, mada veikia išvien su fotografija“, – sako ji.

Fatou keliavo po Paryžių, fotoaparatu „Canon“ EOS R50 fiksuodama save važiuojančią dviračiu, apsipirkinėjančią ir filmuojančią drabužius. Fotoaparatą laikant rankose skaitmeninis vaizdo stabilizavimas (IS) užtikrino, kad vaizdas būtų ryškus, o universalaus 1,62 mln. taškų sukiojamo ekrano dėka filmuoti save buvo lengviau. „Galite reguliuoti automatinį fokusavimą paliesdami objektą jutikliniame ekrane“, – sako Fatou. Tada fotoaparatas automatiškai seka jus arba bet kurį pasirinktą objektą.

Fatou labai patiko EOS R50 dydis. „Nesitikėjau, kad toks mažas fotoaparatas atitiks didelio veidrodinio fotoaparato funkciją“, – tęsia ji. „EOS R50 suteikia galimybę pasirinkti skirtingus nuotraukų stilius, naudojant automatinį skirtingų kūrybinių nustatymų serijos režimą.“

Kaip ir išmaniuosiuose telefonuose, EOS R50 turi išankstinius nustatymus ir filtrus, o skirtingų kūrybinių nustatymų serijos režimas automatiškai pritaiko keturis skirtingus kūrybinius efektus kiekvienai jūsų nuotraukai, kad galėtumėte pasirinkti mėgstamiausią apipavidalinimą.

Nors Fatou nėra fotografijos naujokė, ji pastebėjo, kad šie įrankiai pagreitino jos darbo eigą. „EOS R50 yra tinkamas pasirinkimas tiems, kurie neturi daug žinių apie fotografiją“, – apibendrina ji.

Elena Bulkowski: diena iš fizinio pasirengimo nuomonės formuotojos gyvenimo

Fotoaparatu „Canon“ EOS R50 padaryta turinio kūrėjos Elenos Bulkowski, vilkinčios koralų spalvos marškinėlius bei juodas tampres ir einančios lauku link fotoaparato, nuotrauka.

EOS R50 turi tokią pačią automatinio fokusavimo sistemą kaip ir „Canon“ EOS R10, kuri užtikrino Elenos filmuotos medžiagos ryškumą. „Kai bėgioju ar treniruojuosi greitu tempu, man nereikia jaudintis dėl išsiliejusio vaizdo, nes fotoaparatas mane seka automatiškai“, – sako ji. Nufotografuota fotoaparatu Canon EOS R50, naudojant objektyvą „Canon RF-S 55-210 mm F5-7.1 IS STM“, nustatymai: 77 mm, 1/500 sek., f/7,1 ir ISO 100.

Nuomonės apie gyvenimo būdą ir fizinį pasirengimą formuotoja Elena Bulkowski sėdi prie stalo ir valgo dribsnius iš dubenėlio, priešais ją – fotoaparatas „Canon“ EOS R50 ant trikojo su apverstu jutikliniu ekranu.

Kompaktiškas EOS R50 dydis puikiai tiko nuolat judantiems turinio kūrėjams. „Atsikeliu, pasigaminu pusryčius, paskelbiu recepto vaizdo įrašą, tada tiesiog įsimetu fotoaparatą į kuprinę ir einu į žygį“, – aiškina Elena. „Jis puikiai tinka mano darbams, nes galiu jį pasiimti visur su savimi.“

Fizinio pasirengimo aistruolė Elena sukūrė paskyrą @trainhard_eatwell 2014 m., persikėlusi į Štutgartą, Vokietiją, ir sužinojusi, kad netoliese nėra jokių sporto klubų. Ji dalijasi savo aistra judesiui internete, motyvuodama sekėjus sveikais receptais ir treniruočių vaizdo įrašais, todėl jai reikia fotoaparato, kuris neatsiliktų nuo jos.

Fotoaparato „Canon“ EOS R50 12 kadr./sek. nepertraukiamo fotografavimo greitis ir 120p sulėtinto vaizdo įrašymas puikiai tinka Elenos greito veiksmo turiniui. Automatinio fokusavimo sistema „Dual Pixel CMOS AF II“ per treniruotes seka Eleną ir išlaiko ryškų fokusavimą. „Mano bėgimo vaizdo įrašai yra labai sklandūs“, – sako ji. „Kuriu daug sporto turinio, tad puiku, kad sportuojant mane seka automatinis fokusavimas.“

Vietoje išmaniojo telefono pradėjusi naudoti EOS R50 Elena pastebėjo jo intuityvias savybes. „Labai lengva perjungti filmavimo ir fotografavimo režimus“, – tęsia ji.

EOS R50 taip pat turi 14 fotografavimo režimų, kurie automatiškai konfigūruoja nustatymus autoportretams ir sporto veiklai, bei šešis filmavimo režimus.

Martynas Odellis: maisto revoliucijos receptai

Nuomonės apie maistą formuotojas Martynas Odellis pasilenkęs prie virtuvės stalo su fotoaparatu „Canon“ EOS R50 koreguoja objektyvą, ketindamas filmuoti lėkštę su maistu.

Nuomonės apie maistą formuotojas Martynas sukūrė universalų turinį, naudodamas fotoaparatą „Canon“ EOS R50 ir platų RF ir RF-S objektyvų asortimentą. „Naudodamas keičiamus objektyvus galiu žaisti su skirtingais židinio nuotoliais“, – sako jis. „Neįtikėtina, kad filmuodamas galiu viską užfiksuoti plačiakampiu objektyvu, o fotografuodamas maistą galiu naudoti 50 mm objektyvą.“

Fotoaparatas „Canon“ EOS R50 vertikaliai pritvirtintas ant trikojo su žiediniu apšvietimu ir mikrofonu. Sukiojamame jutikliniame ekrane matomas nuomonės apie maistą formuotojas Martynas Odellis, laikantis raudonąjį svogūną.

Naujasis EOS R50 filmų režimas, skirtas demonstracinių įrašų filmavimui stambiu planu, puikiai tinka pristatant objektus priešais fotoaparatą. „Iškėlus ingredientą, fokusas vėl sugrįžta į mano veidą, o man būtent to ir reikia“, – sako Martynas.

Martyno „TikTok“ vaizdo įrašuose, kurie skelbiami @lagomchef, žmonės mokomi, kaip sumažinti maisto švaistymą ir smagiai praleisti laiką virtuvėje. Martynas, turėdamas fotografijos išsilavinimą ir veidrodinio fotoaparato naudojimo patirtį, spontaniškam turiniui kurti naudojo išmanųjį telefoną, tačiau buvo maloniai nustebintas galimybės fotoaparatu EOS R50 filmuoti 4K 30p vaizdo įrašus, taip pat 120p „Full HD“ formatu.

„Man svarbu pasiekti kokybę vienu mygtuko paspaudimu, nes kuriu neplanuotą turinį“, – sako Martynas. „Tačiau žinau, kad galiu pasiimti fotoaparatą, paspausti įrašymo mygtuką ir iš karto filmuoti gražius 4K vaizdus. Galimybė filmuoti sulėtinto vaizdo įrašus taip pat pridėjo dinamiškumo mano kuriamam maisto turiniui.“

Paprastai naudojami „Canon“ EOS R50 fotografavimo režimai taip pat padėjo jam fotografuoti maistą stambiu planu. „Viena iš puikių savybių yra fokusavimo diapazonas, suteikiantis galimybę išties lengvai fotografuoti makronuotraukas, fotoaparatui pasirenkant tinkamiausią lauko gylį.“

Dėl EOS R50 „Bluetooth“ fotoaparato valdymo ir belaidžio ryšio Martynas gali nedelsdamas skelbti turinį savo socialiniuose kanaluose. „Labai paprasta siųsti nuotraukas ir vaizdo įrašus iš EOS R50 į telefoną per programėlę „Canon Camera Connect“, kuri suteikia galimybę įkelti turinį į internetą vos tik jį užfiksavus“, – sako jis.

Zeena Shah: lengvai pasiekiamas dizaino kūrimo įkvėpimas

Turinio kūrėja Zeena Shah fotografuoja prabangiai papuoštą stalą fotoaparatu „Canon“ EOS R50.

„Neturiu daug įgūdžių technologijų srityje, o EOS R50 yra išties paprastas ir pasižymi labai intuityviu naudojimu“, – sako Zeena. „Galimybė fotografuoti ir po kelių sekundžių automatiškai matyti nuotraukas telefone yra neįtikėtina. Tai sutaupys daug laiko.“

Fotoaparatu „Canon“ EOS R50 fotografuotas nuomonės apie stilių formuotojos Zeenos Shah, vilkinčios rausvą megztinį ir mėlyną kepurę, portretas. Ji stovi prieš baltai dažytą sieną ir juokiasi.

Zeenai labai svarbus stilius, todėl galimybė įsidėti fotoaparatą EOS R50 į rankinę ir pasiimti jį į studiją yra didelis privalumas. „Jis keliauja su manimi visur ir tai išties padeda man kurti geresnės kokybės turinį“, – sako ji. „Jaučiuosi kaip tikra fotografė, o gauti tikrai aukštos kokybės nuotraukas yra tikras džiaugsmas.“ Fotografuota fotoaparatu „Canon“ EOS R50 naudojant objektyvą „Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM“, nustatymai: 18 mm, 1/500 sek., f/9 ir ISO 160.

Londone įsikūrusi Zeena (@heartzeena) yra dizainerė, stilistė, laidų vedėja ir rašytoja, kuri per karantiną iš naujo atrado senovinį dažų liejimo meną. Pirmą kartą savo darbus užfiksavusi išmaniuoju telefonu ji norėjo pagerinti turinio kokybę.

Tikslūs ir ryškūs fotoaparatu EOS R50 užfiksuojami vaizdai tenkina Zeenos meninę akį, mėgstančią ryškius atspalvius ir detales. „Spalvos labai gražios“, – sako ji. „Jos labai tikroviškos. Išties nuostabu, kad galiu pasidalyti šiais didelės raiškos ir gražaus sodrumo kadrais su savo sekėjais.“

Skirtingų kūrybinių nustatymų serijos režimas pateikia kelis kiekvienos nuotraukos variantus, o tai reiškia, kad Zeena gali siųsti savo turinį tiesiai į socialinius tinklus. „Iš anksto parengti filtrai suteikia galimybę skelbti vaizdus nedelsiant“, – aiškina ji.

Zeenai labiausiai patinka naudoti EOS R50 sulėtinto vaizdo funkciją, suteikiančią galimybę kurti svaiginantį sūkuriuojančio rašalo efektą dažų liejimo meno vaizdo įrašuose. „Tai vienintelis dalykas, kurio trūko kuriant turinį telefonu“, – tęsia ji. „EOS R50 fokusavimo diapazono funkcija taip pat yra labai šauni. Ji sulieja vaizdus ir papildo juos gražiu lauko gyliu, kurio tiesiog niekaip kitaip nesukurčiau.“

EOS R50 privalumai turinio kūrėjams

Talented creators put Canon EOS R50 through its paces

Nesvarbu, ar norite veido sekimo ir automatinio fokusavimo funkcijų, intuityvių fotografavimo režimų, sukiojamo jutiklinio ekrano, kad galėtumėte patikrinti savo kompoziciją ir nustatymus, detalių ir ryškių vaizdų kokybės ar galimybės naudotis universaliu EOS R sistemos fotoaparato objektyvų asortimentu, EOS R50 yra puikus pagalbininkas kuriant stulbinantį turinį, kuriuo galėsite dalytis su draugais ir sekėjais.


Teksto autorė Lauren Scott

Susiję gaminiai

Susiję straipsniai

  • FOTOGRAFIJA

    EOS R50 ir EOS R10

    Palyginame pagrindines dviejų EOS R sistemos APS-C fotoaparatų funkcijas ir konstrukciją.

  • VAIZDO ĮRAŠAS

    Patarimai, kaip patobulinti savo vaizdo įrašus socialiniuose tinkluose

    Keturi kūrėjai aptaria, kas paverčia turinį puikiu ir kaip išsiskirti iš kitų internete.

  • VAIZDO ĮRAŠAS

    Išmokite filmuoti kokybiškus maisto vaizdo įrašus kaip profesionalai

    Nuostabiais maisto vaizdo įrašais „Jessie Bakes Cakes“ pritraukė daugiau nei 100 tūkstančių sekėjų. Čia ji aiškina, kaip įvaldyti maisto videografiją.

  • VAIZDO TINKLARAŠČIAI

    Kaip tapti vaizdo tinklaraštininku

    Pradėkite ir kurkite kokybiškus vaizdo tinklaraščius pasinaudodami mūsų tinklaraščių kūrimo patarimais pradedantiesiems.