Susikoncentravus į vieną maisto fotografijos sritį ar objektą, galima sukurti kūrybiškesnę nuotrauką. Fotografuota fotoaparatu „Canon EOS 5D Mark IV“ ir objektyvu „EF 100mm f/2.8L Macro IS USM“, nustatymai: 1/200 sek., f/6,3 ir ISO250. © Yasmin AlBatoul
Maisto fotografija populiari kaip niekad, jos kadrai užpildo milijonus „Instagram“ kanalų kasdien. Bet kai yra tokia didelė turinio pasiūla, pradedantiesiems maisto fotografams sunku išsiskirti iš minios. Atraskite, kaip net paprasčiausius namuose sukurtus patiekalus parodyti taip, kad jie būtų verti „Michelin“ žvaigždės.
Viena fotografė, kuri sėkmingai perkopė iš mėgėjų į profesionalių „Canon“ ambasadorių ratą yra Yasmin AlBatoul. Alžyre, Batnoje gyvenanti savamokslė fotografė Yasmin turi akimirksniu atpažįstamą stilių – jos nuotraukos išsiskiria savo judesiu ir energija. „Man įdomiausia yra paversti įprastą, kasdien matomą maisto objektą gražiu ir menišku rezultatu“, teigė ji.
Yasmin susidomėjo fotografija ankstyvoje paauglystėje, įkvėpta savo senelio prancūziško interjero dizaino katalogų. „Kai kuriuose jų buvo daugiau nei 4000 puslapių ir aš praleisdavau begalę laiko juos vartydama ir svajodama kurti tokias nuotraukas.“
Praėjus keleriems metams Yasmin žengė į socialinius tinklus, pasinaudodama „YouTube“ mokomaisiais įrašais, kaip suvaldyti savo „Canon“ EOS 600D“ (dabar jį pakeitė „Canon EOS 850D“) rankinius valdiklius. Patirčiai augant didėjo ir jos sekėjų būrys, ir neilgai trukus ji tapo visaverte profesionalia maisto fotografe. Šiandien jos „Instagram“ paskyrą seka beveik 50 000 žmonių ir ji gauna daugybę darbo užsakymų.
Dabar Yasmin jau gali apibendrinti savo laimėjimus ir papasakoti, ko ji išmoko savo kelyje į sėkmę.