VAIZDO TINKLARAŠČIAI

Vaizdo tinklaraščiams tinkamiausi „Canon“ fotoaparatai ir objektyvai

Raskite geriausius „Canon“ vaizdo tinklaraščių fotoaparatus ir objektyvus, kurie padės kurti aukštesnio lygio turinį ir užtikrinti išskirtinę vaizdo kokybę.
The screen of a Canon PowerShot V10 shows a smiling woman with a guitar recording a vlog.

Vaizdo tinklaraštis yra puikus būdas žmonėms papasakoti apie save; įrašams filmuoti jums reikia specialaus vaizdo tinklaraščiams kurti skirto fotoaparato. Norite tapti nuomonės formuotoju su tūkstančiais sekėjų socialiniuose tinkluose ir „YouTube“ prenumeratorių? O gal tiesiog gerai praleisti laiką pasakodamas apie savo pomėgį ar atostogų nuotykius? Vaizdo tinklaraštis suteikia daugybę galimybių atskleisti kūrybiškumą ir parodyti, koks esate. Taip, interneto erdvėje jau gausu vaizdo tinklaraštininkų. Tačiau kūrybingi, malonūs žmonės, turintys ką pasakyti, tikrai neliks neišgirsti ar nepastebėti.

Dėl pranešimo ir stiliaus sprendžiate jūs, tačiau su čia išvardytais „Canon“ siūlomais fotoaparatais ir objektyvais vaizdo tinklaraščiams kurti įgyvendinti idėjas bus smagu ir paprasta. Gausite viską, ko reikia tobulam vaizdo tinklaraščio įrašui sukurti: nuo aukščiausios vaizdo kokybės iki kūrybiškų funkcijų. Visi šie „Canon“ fotoaparatai vaizdo tinklaraščiams kurti turi „Wi-Fi“ ir „Bluetooth“ funkciją bei tiesioginio transliavimo galimybes, tad savo vaizdo įrašais ir nuotraukomis galima dalytis iš karto: belaidžiu ryšiu perkelti į išmanųjį įrenginį ir paskelbti socialiniuose tinkluose.

Čia rasite geriausius vaizdo tinklaraščiams kurti „Canon“ fotoaparatus ir objektyvus visiems: ir tiems, kas tik pradeda kurti vaizdo tinklaraščius, ir tiems, kas jau pasirengę žengti į kitą lygį. Skaitykite toliau ir sužinokite kodėl.

Grupė žmonių šypsosi ir pozuoja žiūrėdami į „Canon PowerShot V10“, laikomą kairėje stovinčio žmogaus.

„Canon PowerShot V10“ yra nešiojamas ir lengvai naudojamas, jis skirtas vaizdo tinklaraščiams kurti, turi stereofoninius mikrofonus, pakreipiamąjį ekraną ir net įmontuotą stovą.

Vartotojas vienoje rankoje laiko fotoaparatą „Canon PowerShot V10“, kitoje – išmanųjį telefoną su „Canon Camera Connect“ programėle, kuria iš fotoaparato perkeliami failai.

„Canon PowerShot V10“ integruotas „Bluetooth“ ir „Wi-Fi“ ryšys, todėl lengva dalytis vaizdo tinklaraščiais su sekėjais. Į išmanųjį telefoną įdiekite nemokamą Canon Camera Connect programėlę ir galėsite ja perkelti bei įkelti vaizdo įrašus ir net valdyti PowerShot V10 nuotoliniu būdu.

1. „Canon PowerShot V10“

Mažiausias ir lengviausias naudoti „Canon“ fotoaparatas vaizdo tinklaraščiams kurti su įtaisytu stovu

  • Jutiklis: 13,1 MP CMOS 1 col.1
  • AF sistema: nepertraukiamas AF su objektų sekimu
  • Ekranas: 5 cm pakreipiamasis jutiklinis ekranas
  • Vaizdo stabilizavimas (filmavimo režimais): filmų skaitmeninis stabilizatorius arba automatinis gulsčiukas
  • Maks. vaizdo skyra: 4K (3840 x 2160)
  • Garsas: įtaisyti stereomikrofonai ir mikrofono įvestis
  • Stovas: įtaisytas stovas
  • Filmai: galimos vertikalios filmų proporcijos
  • Svoris: 211 g

Dėl paprastų „Canon PowerShot V10“ valdiklių, kompaktiško dizaino ir visiškai automatinių režimų lengva pradėti kurti vaizdo tinklaraščius, be to, jis turi rankinį režimą ir daugybę pažangių kūrybinių funkcijų, kai būsite pasiruošę žengti toliau. Lengvas ir pakankamai kompaktiškas, kad tilptų kišenėje, jis kartu su jumis keliaus visur ir bus pasirengęs padėti kurti vaizdo tinklaraščius būnant kelyje arba tiesiogiai transliuoti, kai aplankys įkvėpimas.

Jei esate vaizdo tinklaraščių kūrimo naujokas, galite naudotis „PowerShot V10“ automatinio filmavimo režimu, lygios odos filmavimo režimu ir veidų sekimo automatinio fokusavimo funkcija. „PowerShot V10“ gali įrašyti iki 4K UHD vaizdo įrašą 30 k./s sparta ir „Full HD“ vaizdo įrašą 60 k./s sparta. Jo itin platus 6,6 mm f/2,8 objektyvas (35 mm juostą atitinkantis židinio nuotolis yra 19 mm) įleidžia daug šviesos fotografuojant patalpose ar vėlyvesniu paros metu ir sukuria mažą lauko gylį. Jame yra atlenkiamasis ekranas, todėl galite lengvai patikrinti kadravimą, kai kuriate vaizdo tinklaraštį žiūrėdami į fotoaparatą, o įmontuotas stereofoninis mikrofonas užtikrina puikią garso kokybę, jame taip pat yra 3,5 mm mikrofono lizdas, jei norėtumėte pasinaudoti išoriniu mikrofonu, pavyzdžiui, „Canon“ stereofoniniu mikrofonu DM-E100.

Kitaip nei išmaniajame telefone, „PowerShot V10“ yra įtaisytas stovas, kurį galima reguliuoti fotografuojant tiek dideliu, tiek mažu kampu, todėl nereikia trikojo (nors jame yra standartinis trikojo laikiklis, todėl galite ji naudoti, jei pageidaujate).

„PowerShot V10“ sukurtas taip, kad juo bendrinti vaizdus būtų taip paprasta, kaip ir fotografuoti, naudojant nemokamą programėlę „Canon Camera Connect“ išmaniajame telefone. Jis taip pat suderinamas su debesijos paslauga image.canon, todėl galite automatiškai įkelti savo turinį į debesį ir persiųsti jį tokioms žiniatinklio paslaugoms kaip „Google Drive™“ ir „YouTube“.

Didelį apsiaustą vilkintis vyras, filmuojantis save su ant rankinės kardaninės pakabos pritvirtintu „Canon PowerShot G7 X Mark III“.

Videografas ir fotografas Jamie James išbandė „Canon PowerShot G7 X Mark III“ lauke.

„Canon PowerShot G7 X Mark III“ ant turkio spalvos kilimėlio su išoriniu mikrofonu ir nuotoliniu valdikliu.

Tegul garsas nenuvilia. „PowerShot G7 X Mark III“ turi 3,5 mm lizdą išoriniam mikrofonui, todėl galite stulbinamą vaizdo įrašo kokybę papildyti tobulu garsu.

2. „Canon PowerShot G7 X Mark III“

Kišeninio dydžio „Canon“ fotoaparatas tinklaraščio įrašams filmuoti

  • Jutiklis: 20,1 MP keliasluoksnis CMOS 1.0
  • Ekranas: 7,5 cm pakreipiamas jutiklinis ekranas
  • AF sistema: nepertraukiamas AF su veidų ir objektų sekimu naudojant 31 taško AF
  • Vaizdo stabilizavimas: 4 padalų objektyvo poslinkio tipo IS, išmanusis vaizdo stabilizatorius su 5 ašių „Advanced Dynamic IS“ ir automatiniu gulsčiuku
  • Maks. vaizdo skyra: 4K (3840 x 2160)
  • Filtras: įdiegtas ND filtras
  • Filmai: galimos vertikalios filmų proporcijos

Kompaktiškas, kišeninio dydžio „Canon PowerShot G7 X Mark III“ fotoaparatas turi didelį jutiklį ir integruotą 24-100 mm f (atitikmuo) / 1.8-2.8 objektyvą. Mažas fotoaparato svoris ir didelis jutiklis – idealus derinys vaizdo tinklaraštininkams ir geriausias pasirinkimas „YouTube“ vaizdo tinklaraščių kūrimui judant. Fotoaparatą galite įsidėti į kišenę ir visada turėti su savimi – ir išsitraukti jį, kai pasitaikys įamžinti vertų akimirkų. Fotoaparato objektyvas suveikia neįtikėtinai greitai, todėl nerizikuosite nieko praleisti, o su atverčiamu ekranu galėsite be vargo filmuoti save judėdami.

„PowerShot G7 X Mark III“ pranašumas – neįtikėtinai didelė židinio nuotolio įvairovė ir ypač didelė aprėptis. Todėl sporto varžybose galėsite filmuoti visą stadioną, o tada iškart peršokti į 100 mm židinio nuotolį ir užfiksuoti veiksmą aikštėje. Tada vėl sumažinkite pritraukimą, atverskite jutiklinį ekraną, palieskite jį ir nufilmuokite savo reakciją!

„PowerShot G7 X Mark III“ taip pat turi neįtikėtinai tikslų veido aptikimo ir sekimo režimą. Tai reiškia, kad galite laisvai judėti ir ekspresyviai reaguoti į tai, kas vyksta aplinkui: net ir iškėlę rankas galėsite nesibaiminti, kad jūsų veidas dings iš didžiausio ryškumo zonos.

„PowerShot G7 X Mark II“ puikiai veikia esant bet kokiam apšvietimui, nuo skaisčios saulės šviesos iki vienos lempos apšviesto miegamojo. Todėl šis fotoaparatas idealiai tinka mėgstantiems filmuoti įvairiausiose vietose.

Net ir maksimaliai pritraukę vaizdą ar judėdami galėsite filmuoti neįtikėtinai lygiai, lyg tikras kino profesionalas, nes 5 ašių „Advanced Dynamic IS“ užtikrins, kad fotoaparato filmuojamas vaizdas nedrebėtų.

„Canon EOS R50“ ant trikojo, padėto ant stalo, kad užfiksuotų moterį, dėvinčią rausvą kombinezoną, apsuptą rankdarbių įrankių.

Fotoaparatas „Canon EOS R50“ suderinamas su RF objektyvais (taip pat su EF objektyvais, naudojant tvirtinimo adapterius EF-EOS R), todėl galite rinktis iš daugybės kūrybinių galimybių. Naudokite greitą fiksuotojo židinio nuotolio objektyvą, pavyzdžiui, „Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM“, kad lauko gylis būtų itin mažas ir užfiksuotumėte kinematografinį vaizdą, arba naudokite ypač plataus kampo objektyvą „Canon RF 16mm F2.8 STM“, kad užfiksuotumėte aplinką net ir tada, kai esate santykinai arti fotoaparato.

Maisto lėkštė šalia fotoaparato „Canon EOS R50“, pastatyto ant trikojo ant stalo, o žmogus rankoje laiko išmanųjį telefoną, kurio ekrane matyti tas pats vaizdas kaip ir fotoaparato ekrane.

EOS R50 taip pat veikia su nemokama programėle „Canon Camera Connect“, kurią naudodami galite bendrinti turinį savo socialinių tinklų kanaluose ir valdyti fotoaparatą nuotoliniu būdu.

3. „Canon EOS R50“

Lengvas 4K „Canon“ vaizdo tinklaraščių kūrimo fotoaparatas su keičiamaisiais objektyvais, skirtais filmuoti namuose ar keliaujant

  • Jutiklis: 24,2 MP CMOS APS-C formato
  • AF sistema: „Dual Pixel“ CMOS AF II su akių / veidų aptikimu ir sekimo AF (žmonių, gyvūnų ir transporto priemonių)
  • Ekranas: 7,5 cm, 1,62 M taškų sukiojamasis skystakristalis (LCD) jutiklinis ekranas
  • Didžiausia vaizdo skyra: 4K (3 840 x 2 160), perdiskretizuota iš 6K
  • Objektyvų sistema: RF ir RF-S objektyvai; EF ir EF-S objektyvai, naudojant tvirtinimo adapterius
  • Vaizdo ieškiklis: 2,36 M taškų OLED spalvinis elektroninis vaizdo ieškiklis (EVF)
  • Garsas: integruoti stereomikrofonai; mikrofono įvestis
  • Filmo laikmačio režimas: 2 sekundės, 10 sekundžių, nuotolinis valdymas
  • Filmai: galimos vertikalios filmų proporcijos
  • Svoris: 375g

Kadangi naudojamas 24,2 MP APS-C jutiklis, fotoaparatas EOS R50 yra pakankamai galingas, kad namuose būtų galima kurti kokybišką, neapkarpytą 4K kokybės turinį, be to, jis pakankamai lengvas vaizdo tinklaraščiams kelyje kurti. Dėl kompaktiško dizaino, visiškai laisvai sukiojamo jutiklinio ekrano ir intuityviai naudojamų valdiklių EOS R50 taip pat lengva naudoti bet kokioje situacijoje, kurioje atsiduriate vedami įkvėpimo.

Pasiruošę pereiti į kitą lygį? EOS R50 įdiegta naujausia „Canon“ išmanioji automatinio fokusavimo sistema su akių, veido, galvos ir kūno sekimo funkcija filmuojant ir specialus gaminių demonstracijos režimas, užtikrinantis, kad fokusavimo sistema patikimai perjungs fokusuotę nuo jūsų prie demonstruojamų gaminių.

EOS R50 filmuoja 4K vaizdo įrašus, perdiskretizuoja iš 6K jutiklio, kad būtų užtikrinta geriausia kokybė, taip pat „Full HD“ kokybės vaizdo įrašus 120 k./sek. sparta, kad pavyktų užfiksuoti kinematografinius sulėtinto vaizdo efektus. Dėl fotoaparate EOS R50 įdiegto vertikalaus 9:16 įrašymo formato ir „Wi-Fi“ ryšio, galima filmuoti medžiagą, parengtą socialiniams tinklams. EOS R50 yra ne tik daugiafunkcė jungtis priedams maitinti, bet ir „micro-HDMI“ bei 3,5 mm stereofoninis lizdas, skirtas priedams, pavyzdžiui, monitoriams ir mikrofonams, prijungti.

Nustatyto filmuoti fotoaparato „Canon EOS R10“ su prijungtu mikrofonu ir mažu trikoju kadras, padarytas lauke.

„Canon EOS R10“ sukurtas galvojant apie nuotykius mėgstančius kūrėjus. Sveria tik 429 g, todėl puikiai telpa į kelionių vaizdo tinklaraštininkų ir mėgstančiųjų filmuoti laikant fotoaparatą rankose ir būnant kelyje įrangos krepšį. Čia jis parodytas su stereofoniniu mikrofonu „Canon DM-E1D“ ir trikoju su rankena HG-100TBR (abu priedai parduodami atskirai).

4. „Canon EOS R10“

„Canon“ tinkamiausias fotoaparatas kartais socialiniuose tinkluose skelbiantiems kūrėjams

  • Jutiklis: 24,2 MP APS-C formato
  • Automatinio fokusavimo sistema: „Dual Pixel CMOS AF“ su akių, veidų, gyvūnų ir objektų sekimo funkcija
  • Ekranas: 7,6 cm, 1,04 M taškų sukiojamasis LCD jutiklinis ekranas
  • Didž. vaizdo skyra: 4K (3 840 x 2 160); 6K (perdiskretizuotas)
  • Objektyvų sistema: RF-S objektyvai; RF objektyvai (su 1,6 k. apkirpimo koeficientu); EF ir EF-S objektyvai, kai prijungtas tvirtinimo adapteris
  • Vaizdo ieškiklis: 2,36 M taškų elektroninis vaizdo ieškiklis (EVF) su 0,95 k. didinimo geba
  • Garsas: integruotas mikrofonas su vidinio triukšmo slopinimu; mikrofono įvestis
  • Filmo laikmačio režimas: 2 sekundės, 10 sekundžių, nuotolinis valdymas
  • Filmai: galimos vertikalios filmų proporcijos
  • Svoris: 429 g

Esate entuziastingas videografas, turintis vis didesnio susidomėjimo susilaukiančią paskyrą socialiniuose tinkluose? O gal esate pradedantis naudotojas, ieškantis tinkamiausio vaizdo tinklaraščiams kurti fotoaparato, kad galėtumėte pradėti karjerą „YouTube“? Jūsų lūkesčius atitiks „Canon EOS R10“. Įperkamas pradedantiesiems skirtas „Canon“ beveidrodinis EOS R sistemos fotoaparatas EOS R10 suteikia prieigą prie „Canon“ profesionalų lygio RF apsodo, kad galėtumėte džiaugtis nepaprastai greitu automatiniu fokusavimu, kai naudojate specialiai jam sukurtus RF-S objektyvus. Įskaitant įperkamą ir kompaktišką „Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM“, idealų universaliosios paskirties objektyvą, kad galėtumėte pradėti naudoti beveidrodinių fotoaparatų sistemą.

Dėl „Canon“ išmaniosios giliojo mokymosi AF funkcijos EOS R10 gali lengvai sekti akis ir veidus visame 100 % kadro ploto2, tad visomis apšvietimo sąlygomis būsite dėmesio centre. Kad jūsų augintiniai neliktų nuošalyje, EOS R10 gali sekti ir gyvūnus.

Fotoaparato 24,2 MP APS-C formato jutiklis suteikia kokybę, kurios reikia norint užtikrinti nepriekaištingą turinio išvaizdą: siūlo 4K iki 60p kokybę neribojant įrašymo trukmės. Kad būtų galima užfiksuoti kinematografiškai atrodančius sulėtinto veiksmo vaizdus, fotoaparatas EOS R10 įrašo 120 k./s „Full HD“ raiška, o vertikaliojo fotografavimo režimai sukuria socialiniams tinklams parengtą filmuotą medžiagą, skirtą „Instagram“ istorijoms ar „TikTok“.

Fotoaparatas EOS R10 sukurtas galvojant apie vaizdo tinklaraštininkus, filmuojančius laikant fotoaparatą rankose. Fotoaparate yra sukiojamasis universalumo suteikiantis jutiklinis ekranas, kad filmuodami galėtumėte matyti save, tad galite visą dieną kurti vaizdo tinklaraščius laikydami fotoaparatą ištiestoje rankoje. Derinkite jį su lengvu ir kompaktišku „Canon RF 16mm F2.8 STM“puikiai tinkančiu pradedantiems vaizdo tinklaraščių kūrėjams, kad vaizdai būtų aiškūs, ryškūs ir ypač platūs. Atminkite, kad naudojant RF objektyvus, skirtus viso kadro fotoaparatams, su fotoaparatu, kuriame įdiegtas APS-C formato jutiklis, objektyvo diapazonas beveik padidėja 1,6 karto. Vadinasi, objektas užpildys didesnę kadro dalį.

Anksčiau net ir daliai geriausių vaizdo tinklaraščių fotoaparatų „YouTube“ ir kitiems kūrėjams reikėjo išorinių mikrofonų. Tačiau fotoaparate EOS R10 integruotas mikrofonas, kuris automatiškai sumažina vidinių fotoaparato skleidžiamų garsų užfiksavimą, kad garsas būtų aiškus, todėl puikiai tinka kuriant momentinius vaizdo tinklaraščius.

Moteris, nugara stovinti į fotoaparatą, ištiestoje rankoje laiko „Canon EOS R7“ su prijungtu mikrofonu.

Fotoaparatas EOS R7 su 32,5 MP vaizdo jutikliu ir ta pačia sudėtinga automatinio fokusavimo sistema, naudojama profesionalų lygio „Canon“ fotoaparatuose, pvz., EOS R5 ir EOS R5 C, yra fantastiškas variantas kūrėjams, norintiems savo turinį kilstelėti į kitą lygį.

5. „Canon EOS R7“

Idealus „Canon“ vaizdo tinklaraščių kūrimo fotoaparatas skaitmeninio turinio kūrėjams ir entuziastams, norintiems profesionalių funkcijų

  • Jutiklis: 32,5 MP APS-C formato
  • Automatinio fokusavimo sistema: „Dual Pixel CMOS AF“ su akių, veidų, gyvūnų ir objektų sekimo funkcija
  • Integruotas vaizdo stabilizatorius (IBIS): taip
  • Ekranas: 7,6 cm, 1,62 M taškų sukiojamasis LCD jutiklis ekranas
  • Didž. vaizdo skyra: 4K (3 840 x 2 160); 7K (perdiskretizuotas)
  • Saugykla: du SD kortelių lizdai
  • Vaizdo ieškiklis: 2,36 M taškų EVF su 1,15 k. didinimo geba
  • Objektyvų sistema: RF-S objektyvai; RF objektyvai (su 1,6 k. apkirpimo koeficientu); EF ir EF-S objektyvai, kai prijungtas tvirtinimo adapteris
  • Garsas: integruotas mikrofonas su vidinio triukšmo slopinimu; mikrofono įvestis
  • Filmo laikmačio režimas: 2 sekundės, 10 sekundžių, nuotolinis valdymas
  • Filmai: galimos vertikalios filmų proporcijos
  • Svoris: 539 g

Jei esate patyręs skaitmeninio turinio kūrėjas arba tiesiog norite kilstelėti vaizdo tinklaraščio turinį į kitą lygį, kad jis išsiskirtų, jums puikiai tiks profesionalų kokybės EOS R sistemos APS-C fotoaparatas, pvz., „Canon EOS R7“. Fotoaparatas EOS R7, kuriame dera 32,5 MP jutiklis su RF objektyvų apsodu, suteikiančiu prieigą prie „Canon“ profesionalų standarto RF objektyvų asortimento arba turimų EF-S ir EF objektyvų, suteiks jūsų turiniui aiškumo ir profesionalumo, kurio reikia norint išsiskirti „YouTube“ arba „Instagram“. Pasižymintis ta pačia išmaniąja automatinio fokusavimo sistema kaip ir EOS R10, fotoaparatas EOS R7 naudoja 527 AF zonas (651 zoną nuotraukų atveju), kad sektų objektus, veidus ir akis visame 100 % kadro ploto2, tad užtikrina, jog bus ryškus kiekvienos turinio sekundės vaizdas.

Skirtas į ateitį orientuotiems nepriklausomiems turinio kūrėjams, EOS R7 užtikrina 4K raišką, kai pasirenkama 60p, ir 7K perdiskretizuotą vaizdo įrašą, kai pasirenkama 30p, tad gaunamas neįtikėtinas detalumas, kai pereinama prie 4K. Turėdami „Canon Log 3“ vidinio įrašymo funkciją, įgyjate daug kūrybiško lankstumo atlikdami postprodukcijos darbus.

Fotoaparatas EOS R7, kuriame integruotas 5 ašių IBIS, sukonstruotas galvojant apie mėgstančiuosius filmuoti laikant fotoaparatą rankose, net ir prasčiausio apšvietimo sąlygomis ir naudojant objektyvus be vaizdo stabilizatoriaus. Kai derinamas su IS funkciją palaikančiu RF objektyvu, pavyzdžiui, universaliuoju „Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM“, pasižyminčiu plačiu matymo kampu ir šviesia maksimalia diafragma, fotoaparatu EOS R7 galima suteikti iki 7 padalų3 vaizdo stabilizavimą ir užtikrinti sklandų turinį be jokio drebėjimo, net jei filmuojate eidami.

Dulkių ir vandens nepraleidžiančiame EOS R7 taip pat yra du kortelių lizdai ir galimybė sinchroniškai filmuoti į abi korteles, kad visada turėtumėte nufilmuotos medžiagos kopiją. Dėl visų šių funkcijų fotoaparatas EOS R7 puikiai tinka nuotykius mėgstantiems kūrėjams, kurie nežino, kokiomis sąlygomis gali tekti filmuoti.

Kaip ir EOS R10, fotoaparate EOS R7 yra sukiojamasis LCD jutiklinis ekranas, kad būtų galima kurti vaizdo tinklaraščio įrašus laikant fotoaparatą rankose, ir įtaisytas mikrofonas su vidinio triukšmo slopinimu, tad garso kokybė prilygsta vaizdo kokybei.

„Canon EOS R8“ fotoaparatas ant trikojo.

„Canon EOS R8“ modeliu su 24,2 MP viso kadro jutikliu ir DIGIC X procesoriumi galima kurti įspūdingus UHD 4K 60p kokybės vaizdo įrašus.

6. „Canon EOS R8“

Veiksmingas viso kadro beveidrodinis fotoaparatas vaizdo tinklaraštininkams, ieškantiems naujų kūrybinių galimybių

  • Jutiklis: 24,2 MP CMOS, viso kadro
  • AF sistema: „Dual Pixel“ CMOS AF II su akių / veidų aptikimo ir sekimo AF (žmonių, gyvūnų ir transporto priemonių), net kai EV yra vos –6,5
  • Ekranas: 7,5 cm, 1,62 M taškų sukiojamasis skystakristalis (LCD) jutiklinis ekranas
  • Maks. vaizdo skyra: 4K (3840 x 2160)
  • Objektyvų sistema: RF objektyvai; RF-S objektyvai; EF ir EF-S objektyvai naudojant tvirtinimo adapterius
  • Vaizdo ieškiklis: 2,36 mln. taškų OLED spalvinis EVF
  • Garsas: įmontuoti stereofoniniai mikrofonai; mikrofono įvestis; ausinių išvestis
  • Filmo laikmačio režimas: 2 sekundės, 10 sekundžių, nuotolinis valdymas
  • Filmai: galimos vertikalios filmų proporcijos
  • Svoris: 461 g

Viso kadro fotoaparatas, pavyzdžiui, „Canon EOS R8“, tai puikus būdas kūrybiniams horizontams išplėsti. Jo didelis 35 mm jutiklis užtikrina didesnį efektyvumą sudėtingomis ir kintančiomis apšvietimo sąlygomis, taip pat daugiau galimybių valdyti lauko gylį ir „bokeh“ efektus, o tai gali padėti atskleisti turinio nuotaiką ir atmosferą.

„Canon EOS R8“ turi ypač stiprų vaizdo įrašų kūrimo funkcijų rinkinį, kuris padeda optimaliai išnaudoti 24,2 MP jutiklį, ir DIGIC X procesorių, užtikrinantį išskirtinę UHD 4K 60p kokybę (perdiskretizavus 6K), taip pat „Full HD“ 1080p iki 180 kadrų per sekundę greičiu itin sulėtintam vaizdui kurti. Be to, galėsite filmuoti didesnės trukmės turinį nesižvalgydami į laikrodį, nes EOS R8 suteikia galimybę vienu kartu įrašyti iki dviejų valandų vaizdo iki 30p kadrų dažniu.

Keliaujantiems tinklaraštininkams „Canon EOS R8“ siūlo filmų skaitmeninio stabilizavimo funkciją, kuri užtikrina stabilumą ir padeda išvengti drebėjimo, kai filmuojate laikydami fotoaparatą rankose. Naudojamas 5 ašių vaizdo stabilizavimas, panaikinantis drebėjimo efektą visomis kryptimis. Efektyvumas dar labiau padidėja naudojant objektyvus su optiniu vaizdo stabilizavimu.

Šiame fotoaparate taip pat naudojamas ypač skaidrus OLED vaizdo ieškiklis ir didelis keičiamo kampo jutiklinis ekranas galinėje pusėje. Galima laisvai jį sukioti, todėl stovėdami prieš kamerą aiškiai matysite, ką darote. O kad jūsų tinklaraščiai greitai pasiektų pasaulį, EOS R8 integruotas „Bluetooth“, „Wi-Fi“ ir USB-C ryšys.

USB-C sąsaja ypač naudinga tiesioginėms transliacijoms, o kiti ryšio pranašumai apima lizdus stereofoniniam mikrofonui ir stereofoninėms ausinėms bei „mini-HDMI“ prievadą. EOS R8 modelyje taip pat yra daugiafunkcė jungtis, suteikianti galimybę tiesiogiai prijungti prie „Android“ išmaniųjų telefonų naudojant „Canon“ AD-P1 išmaniųjų telefonų adapterį arba naudoti specialų DM-E1D kryptinį stereofoninį mikrofoną. Apibendrinant, „Canon EOS R8“ – tai vaizdo tinklaraščių kūrimo technologija, kurios tiesiog negalima ignoruoti.

Moteris rausva suknele laiko prieš save „Canon“ fotoaparatą su „Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM“ objektyvu naudodama trikojį-rankeną ir šypsosi į objektyvą.

„Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM“ – tai idealus vaizdo tinklaraščių objektyvas APS-C fotoaparatams, siūlantis vieną plačiausių galimų kampų neįtikėtinai lengvame ir kompaktiškame korpuse.

Jei pasirenkate vieną iš čia aprašytų fotoaparatų su keičiamaisiais objektyvais, yra daug puikiai tinkančių vaizdo tinklaraščiams kurti „Canon“ objektyvų, kuriuose dera platus regos laukas ir išskirtinė vaizdo kokybė.

APS-C fotoaparatams, pavyzdžiui, EOS R50, EOS R10 ir EOS R7, geriausias pasirinkimas ilgoms kelionių dienoms yra „Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM“. Šis lengvas ir kompaktiškas objektyvas užtikrins ryškų ir stabilų vaizdo įrašą kai filmuojama laikant rankomis. Be to, jis labai patogus nešiotis ir tinka tiek plačiakampiams kadrams, tiek portretams stambesniu planu.

Naujasis „Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM“ – tai kompaktiškas itin plataus kampo objektyvas APS-C fotoaparatams, kuriame didžiulis žiūrėjimo kampas suderintas su neįtikėtinai mažu korpusu. Svarbiausias itin plataus regos lauko pranašumas yra tai, kad galite kalbėti į kamerą užpildydami likusią kadro dalį plačiu fonu ir taip tiesiogine žodžio prasme atsidurti platesniame kontekste. O vaizdo stabilizavimas reiškia, kad galite filmuoti judėdami ir kurti stabilius vaizdo įrašus, kai nejudate, net ir laikydami fotoaparatą rankose.

,Jei naudojate viso kadro fotoaparatą, pavyzdžiui, EOS R8, tuomet nebrangus itin plataus kampo „Canon RF 16mm F2.8 STM“ yra puikus pirmasis objektyvas pradedančiajam vaizdo tinklaraštininkui, suteikiantis kūrybiškumą atskleidžiančių galimybių turinio kūrėjams, norintiems fiksuoti tiek interjerų kadrus, tiek plačius vaizdus lauke. Objektyve RF 24mm F1.8 MACRO IS STMdera platus matymo kampas ir šviesi maksimali diafragma bei vidinis stabilizavimas, o RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM siūlo universalųjį židinio nuotolį, kad patenkintų jūsų poreikius, – nuo itin plačių kampų, skirtų kurti vaizdo tinklaraščio įrašams laikant fotoaparatą rankose, iki siauresnių kampų, kai reikia pritraukti toliau esantį vaizdą. Kompaktiškas, įtraukiamas ir lengvas „Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM“ taip pat puikus pasirinkimas ilgoms dienoms kelyje.

Geriausio vaizdo tinklaraščių kūrimo fotoaparato pasirinkimas

Būdami „Canon“ viso fotoaparatų vaizdo tinklaraščiams kurti asortimento dalis, čia aprašyti fotoaparatai tinka visiems, kurie žengia pirmuosius vaizdo tinklaraščių kūrimo žingsnius arba yra pasirengę žengti į kitą kokybės lygį, įskaitant specialų, paprastą naudoti „viskas viename“ tipo „PowerShot V10“ bei universaliuosius fotoaparatus su keičiamaisiais objektyvais, pavyzdžiui, EOS R50 ir kitus.

Norite kilstelėti vaizdo tinklaraščių kūrimą į kitą lygį? Sužinokite apie turinio kūrėjos Alexandros Andreevos pirmąją patirtį filmuojant su viso kadro „Canon EOS R8“4 ir kaip ji panaudojo fotoaparatą kurdama vaizdo įrašo haiku4. Jei norite pasinerti į visos apimties vaizdo įrašų gamybos pasaulį, taip pat peržiūrėkite mūsų vadovą apie geriausius fotoaparatus ir objektyvus, skirtus „YouTube“ vaizdo įrašams kurti4.

Autoriai: Jeff Meyer, Peter Wolinski ir Matthew Richards

  1. Apytiksliai 13,1 MP filmų įrašymas; apytiksliai 15,2 MP nuotraukų fotografavimas.
  2. Taikoma, kai sekant objektą rodomas jo rėmelis ir prie fotoaparato prijungtas tinkamas objektyvas, kol veikia viso diapazono AF arba objektas sėkmingai aptinkamas kitoje srityje.
  3. 7 padalos pagal CIPA standartą su „Canon“ objektyvu „RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM“, kurio židinio nuotolis yra 150 mm.
  4. Tik tam tikromis kalbomis.

    „Google“, „Google Drive“ ir „YouTube“ yra „Google LLC“ prekių ženklai, ir ši svetainė jokiu būdu nėra patvirtinta arba susijusi su „Google“.

Susiję gaminiai

Susiję straipsniai

  • VAIZDO TINKLARAŠČIAI

    Susipažinkite su „PowerShot V10“

    Sužinokite, kodėl „Canon“ mažas 4K vaizdo tinklaraščių fotoaparatas yra tobulas pradedantiesiems skirtas rinkinys „viskas viename“.

  • VAIZDO TINKLARAŠČIAI

    Turinio kūrimas naudojant EOS R50

    Kurkite aukštesnės kokybės socialinių tinklų turinį naudodami „Canon“ EOS R50.

  • VAIZDO TINKLARAŠČIAI

    Kaip tapti vaizdo tinklaraštininku

    Pradėkite ir kurkite kokybiškus vaizdo tinklaraščius pasinaudodami mūsų tinklaraščių kūrimo patarimais pradedantiesiems.

  • KELIONINIAI

    Tobulas palydovas kelionėse

    Profesionalaus fotografo Martino Bissig kelionė į Šri Lanką su EOS R10.